HTML

Alba Volán ahogy Én látom!

Ez a blog az Alba Volán jégkorong csapatáról szól úgy, ahogy Mi látjuk. Kielemezzük a meccseket, a szurkolást, a csapattal kapcsolatos híreket és fejleményeket. Mindenről véleményt írunk és nem próbálunk pártatlanok maradni. Szeretettel üdvözlünk mindenkit, aki úgy dönt, olvassa irományainkat. Várjuk a véleményeket és kritikákat bármilyen formában.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Alba Volán hokirajongó: Igen, el kell ismerni, az utóbbi meccseken, de főleg a tegnapi Ljubljana elleni meccsen - amit élő... (2011.01.03. 21:42) Szar sorozat
  • M.Ádám: Sziasztok! A legelején had szögezzem le hogy senkit és semmit nem minősítek a hozzászólásommal. P... (2011.01.03. 14:23) Szar sorozat
  • benö51: Most érkezett el szerintem a tavalyi szlovén csapatok által képviselt effektus. El kell kezdeni s... (2011.01.03. 07:17) Szar sorozat
  • jutti87: Először is! Örülök, hogy megemlítetted, hogy újra írod a blogot. Vissza olvastam egy-két írásunkat... (2010.12.28. 13:57) Hiányozni fogsz Nathan!
  • Raon: Rex, lassan visszatérhetnél, kezdődik a szezon. :) (2009.08.29. 22:17) Csicsóról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot
  • Utolsó 20

Mi lesz velünk Ebel nélkül?!

2009.02.22. 20:41 jutti87

A címmel nem arra akarok utalni, mielőtt bárki is megijedne, hogy nem lesz többet Alba Volán az EBEL-ben, csak ugye erre a szezonra a mi pályafutásunk véget ért az osztrák ligában.

Semmiképpen sem mondhatnám, hogy el lennék keseredve, hiszen nagyon szépen zártuk az évadot. Javítottunk egy helyet a tavalyi eredményhez képest, és már nem csak megtűrt csapat vagyunk, hanem elfogadták, hogy igenis egy magyar csapat is képes helytállni. :)

Nagyon szépen kezdtük az idényt. Sokak meglepetésére az élmezőnyben foglaltunk helyet, és persze nagyon sokan rosszallóan illetve félve mondogatták, hogy majd egyszer ennek is meg lesz a böjtje. Hát sajnos meglett. Elfáradtak a fiúk, nagy volt az iram, a heti 3 mérkőzés sokat kivett a játékosokból. Tartották magukat amíg lehetett. Dícséretet érdemelnek. Persze én is azt mondom, hogy ha nincs az ominózus salzburgi meccs, akkor talán tartjuk a helyünket. Melyik csapat tudna helytállni 12 ill 16 meccses eltiltást elszenvedve? Még ha jobban felkészültek, mint mi, vagy nagyobb anyagi háttérrel rendelkeznek is. Lélekben összetöri a csapatot. Azt hiszem, tisztességesen tartották magukat, amennyire tudták. Valahogy kibekkelték ezt az időszakot. A közönség csodálatos volt. Néhányszor leszámítva, de kivételek mindig vannak. :) Utána jött, hogy a csapatot betegségek és sérülések sorozata tizedelte, de nem adták fel. Nagy harcok árán felhozták magukat a 9. helyre, amit szerencsére sikerült megtartaniuk.

Sajnos az utolsó meccsen nem tudtam kinn lenni, de közvetítettem az Innsbruck-Ljubljana meccset a kinnt lévőknek, így ők is biztonságban érezhették a 9. helyet.

Már sokadszorra mondom, de nem tudom elégszer, hogy megérdemelte a csapat a szurkolást, a nézők kitartását. Nekem hiányozni fognak a meccsek, ha vége lesz a szezonnak. Most egy kicsit más iramú meccseket fogunk látni, hisz az OB1-ben nincsenek olyan nagy ellenfelek, persze nem szólok le senkit, mert mindenki okozhat meglepetést. Én bízom bennük, és remélem mások is, és ugyanúgy megtelik a csarnok, mint eddig is, és buzdítjuk a csapatot.

Tegnap (szombaton) kinn voltam egy két b-közepes szurkoló társammal közönség korcsolyán és fura volt látni az üres lelátókat, fura érzés volt a másik oldalról nézni a csarnokot. Miután lementünk a pályáról felvittük a barátnőm kishugát a lelátók tetejére, hogy hadd nézze meg, mi hol szoktunk állni. Már senki nem volt a pályán, csak a rolba, és mindenki ment kifele a csarnokból. Mi csak ott álltunk és nem jutottam szóhoz. Rettentő fura érzés volt, hogy csend van, nincs egy lélek sem körülöttem. Rossz volt, már most hiányoznak a meccsek, és már most várom, mikor megint lehet menni, üvölteni torkom szakadtáig, h GYŐZNI KELL.... :). Rázott a hideg, olyan kihalt volt minden, és üres. Igazán akkor él a csarnok amikor a HAJRÁ VOLÁN-tól zúg, és lobognak a zászlók, szól a taps, és fenn a pályán küzdenek egymással a felek.

Továbbra is HAJRÁ VOLÁN!!!!! Sok sikert mindenkinek....!!!

Álé álé, ALBA VOLÁN álé.... :)

 

 

11 komment

Címkék: alba volán ebel

A bejegyzés trackback címe:

https://albavolanesen.blog.hu/api/trackback/id/tr21959245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.Lac 2009.02.23. 08:39:31

Tudod Jutti, ugyanez a "rettentő fura érzés" fogadja a kis Volánt is, amikor pályára lép. Borzasztó, hogy amióta két csapatunk van, a "kicsik" meccseit szinte alig látogatják. Szörnyű üres csarnokot látni (a játékos szemével is), pedig oly sokszor a fiataloktól is látni remek játékot, klassz akciók kidolgozását, lelkes támadásokat. Nem mondom, én sem tudok ott lenni minden mérkőzésükön, de amikor csak tehetem szívesen megyek ki. Nem ezt érdemelnék, hisz rengeteget dolgoznak a sikerért. Az a baj, hogy a nézők nagyrésze magas lovon ül, amióta EBEL van. Számukra egy OB1 meccs már "nem pálya". Pedig nem lenne szabad elfelejteni, hogy honnan indult pár éve az Alba Volán. Ha a nagyérdeműben akkora meccshiány lenne, akkor nem 200 néző lett volna tegnap a DAB meccsen :(( Persze, kinek nem inge, ne vegye magára.

Sajnos ilyenkor sehol sincs az ország legjobb, leghűségesebb szurkolótáborának titulált közönség. Kíváncsi leszek, hogy március 5.-től mennyi ember jön majd ki a meccsekre. Remélem, telt ház lesz mindvégig otthon és idegenben egyaránt.

M.Lac 2009.02.23. 08:40:04

Ja, és persze: Álé álé, ALBA VOLÁN álé.... :)

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2009.02.23. 10:18:49

Teljesen egyetértek Veled M.Lac. Én sajnos mostanában nem tudom mikor jutok ki legközelebb meccsre, hisz itt vagyok újra Pécsen, de amikor tudok megígérem kimegyek. Én speciel azt sem tudtam h mikor volt a Dab meccs. Mármint azt nem h hánykor kezdődött. De majd legközelebb talán kijutok. pusz

M.Lac 2009.02.23. 13:00:22

@jutti87: nem lehordani szerettelek volna :)) Elnézést, ha így jött ki. Csupán sok felől hallani, hogy: "kár, hogy vége az EBEL-nek, most egy darabig nincs meccs" stb... Ezzel csupán arra szerettem volna célozni, hogy a farm csapatunk is a mi csapatunk, ők is Fehérvár színeiben vannak és igenis ki kell állni a csapatunk mellett akkor is, ha gyengébbek, mint ellenfelelik, akkor is ha néhanapján érnek el bravúros teljesítményt!

Várunk haza mielőbb Pécsről! :))

sztimcsi 2009.02.23. 22:43:02

Drága Jutti! Sajnálom hogy Pécsen vagy Nélküled nem is ugyanolyan 1 meccs :) Már megszoktam hogy mellettem üvöltesz torkod szakadtából!:) Az a pillanat mikor ott álltunk szombaton a lelátón 3an leírhatatlan volt! Szinte láttam a pályán a fiúkat és a nézőtéren a sok-sok embert akik izgaqtottan várják hogy elkezdődjön a meccs. Tényleg hiányozni fog! M.Lac abban viszont teljesen igazad van hogy nem csak a nagyokra kell büszkének lennünk, hiszen ők sem voltak mindig "nagyok" és nem csak ők érdemlik meg a közönség szeretetét! Ha tehetem én is megpróbálok kimenni, és szurkolni a "kicsiknek"!:) Jutti remélem minél előbb velem tartasz! Siess haza mert már most hiányzol a barátaidnak!!!!:) Pussssz

KD 2009.02.24. 15:20:15

Szia Jutti!

Nekem is nagyon hiányoznak már a meccsek, meg a meccshangulat... Régebben amikor még nem voltak Pesten fedett jégpályák, akkor Fehérvárra jártunk le jégkorongozni és hasonló érzések töltöttek el engem is. Bár annak idején még nem volt EBEL, csak kemény Dunaferr meccsek, de azoknak is megvolt a hangulata. Akkor is volt nemegyszer 2500-3000 ember. Annak idején volt egy kis egészséges ellenszenv is a nagy riválissal szemben, ami még "megfűszerezte" a szurkolást. Szóval én is ugyanezt éreztem, hogy kikorcsolyáztam a jégre, aztán csak néztem, hogy mi ez a nagy üresség. Megnéztem, hogy hol szoktam állni, aztán arra gondoltam, hogy amikor tele van a csarnok akkor biztos teljesen más ott a jégen is állni (korcsolyázni)... Jó kis emléket idéztél most fel bennem ezzel az írásoddal...:-)
Szóval az biztos, hogy teljesen más üresen a csarnok...
Nagyon felemelő érzés látni mindig, hogy szépen lassan megtelnek a lelátók a meccskezdésre. Bevallom őszintén, hogy az EBEL előtt egy-két évvel, nagyon el voltam keseredve. Látszott, hogy a Volán szépen lassan kinövi a bajnokságot. Nem volt igazán ellenfele és voltak olyan Dunaferr, meg Újpest meccsek, amin kb 1000-1500-an voltunk. Az Interliga meccsek is érdektelenségbe fulladtak, hiszen a Jesenice kiszállt, igazából egyedül a Ljubljana volt megfelelő ellenfél. Gondoltam itt a vég... Túl jó volt a csapat és a biztos győzelem tudata sem csalt már ki annyi embert. Így viszont gondoltam nem lesz szponzor sem, és a fejlődés visszafordul. Szerencsére nem lett igazam és sikerült ezt a csodát amit most megélhetünk megvalósítani.
Természetesen a kicsik is megérdemlik a szurkolást. És az is biztos, hogy ha Fehérvárnak csak egy - a kis - csapata lenne, akkor többen lennének mint 200, de az egyik az, hogy az ember megszokja a színvonalat és nehezen ad alább. Ez emberi "gyarló tulajdonság". A másik oka szerintem az idő+pénz. Elég sok EBEL meccs volt, nem hiszem, hogy sok családban preferálnák, ha a meccsrejáró előjönne, hogy hát mostantól járni fogok még a kicsik meccseire is...:-) Mondom ez idő és pénz kérdése is.
Eleinte voltam egy-két kis meccsen is, de a fenti két ok miatt már én sem megyek. Annyi mentségem legyen, hogy én Budakesziről járok, így nekem min. 2000 Ft minden meccsre csak az utazás. De mondom, ha nem lenne nagy csapat, akkor ott lennék a kicsik meccsein! És szerintem sokan vannk így. Biztos vagyok benne, hogy ezzel Gabi bá is számolt. Szerintem ő nagyon jól tudta, hogy ha a kicsik nem tudják azt nyújtani, hogy "minden" meccsre érdemes legyen kimenni, mert benne van a pakliban, hogy nyerhetnek, akkor nem lesznek 200-nál többen. Ő pontosan tudja, hogy mivel lehet nézőt csalni a csarnokba... És szerintem, ha ez így marad sokáig - mármint ez a két csapatos felállás - akkor tenni fog érte, hogy a kiscsapat is elmozduljon legalább a fix utolsó helyről és akkor máris megindulnak majd a nézők...

Most befejezem bocs, hogy hosszú voltam és kösz a bejegyzést! Tényleg felidézett egy-két kellemes emléket!

Üdv,
Dávid

Ui.: valószínű nem tudod ki vagyok, de ha gondolod kérdezd Rex-et, vele már összeismerkedtem.

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2009.02.25. 20:48:39

@M.Lac: Nem vettem bántásnak, csak a saját tudatlanságomat közöltem veletek :S és sajnálom, h nem tudtam mikor kezdődik. amúgy megpróbálok minden meccsre kimenni, mert hiányzik a meccs, felettébb örülök, h ma végre láthattam az Alba Volán Csíkszereda meccset, habár kicsit tartalékosan játszottunk. @sztimcsi: Ti is hiányoztok és minél hamarabb megyek meccsre veletek, csak h süketüjetek meg.
@KD: felettébb örülök h írtál, és h ilyen messziről jársz meccsekre. annak meg pláne örülök h ilyen érzéseket váltott ki belőled a cikkem :)
továbbra is HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!

KD 2009.02.25. 21:37:44

@jutti87: Ha Te Pécsről jársz, akkor Te messzebbről jössz...:-)
Messze vagy nem nem messze, egyszerűen "muszáj" menni, de ezt Ti is tudjátok. Én azt hiszem '94 óta nyomom. Sosem felejtem az első Volán meccset. Baromira megfogott. Azóta teljesen függő lettem...
Különben majdnem minden nap idenézek ám, hátha írtok valami jót... Szeretek a hokiról "beszélni"...
HAJRÁ VOLÁN!!!

Csöves 2009.02.26. 11:29:25

Helló Jutti!

Az első meccsen itt leszel az OB1-en?
Ha jól tudom 5-én lesz!!!
Valahogy hiányzik a hangod onnan szemből, így nem teljes a B közép!

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2009.02.27. 12:38:09

@KD: pécsről járok ugyan, de fehérvári vagyok. szóval, ha úgy vesszük akkor te jársz messzebbről. :) de ennek mindannyian fehérváriak nagyon örülünk.
@Csöves: hát hallod nem tudom, h otthon leszek e de megpróbálok hazamenni rá :) jó lenne, mert már hiányzik, h üvöltözhessek, fura h van hangom :)
pusz

Csöves 2009.02.27. 14:13:31

@jutti87: Helló!

Tényleg most akkor be sem rekedsz mostanában, sebaj mi várunk hisz kezelni kell a szurkolóeszközt.
Én biztos kint leszek, de majd előtte értekezünk.
Hílak majd!

Pussz oda is!
süti beállítások módosítása