HTML

Alba Volán ahogy Én látom!

Ez a blog az Alba Volán jégkorong csapatáról szól úgy, ahogy Mi látjuk. Kielemezzük a meccseket, a szurkolást, a csapattal kapcsolatos híreket és fejleményeket. Mindenről véleményt írunk és nem próbálunk pártatlanok maradni. Szeretettel üdvözlünk mindenkit, aki úgy dönt, olvassa irományainkat. Várjuk a véleményeket és kritikákat bármilyen formában.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Alba Volán hokirajongó: Igen, el kell ismerni, az utóbbi meccseken, de főleg a tegnapi Ljubljana elleni meccsen - amit élő... (2011.01.03. 21:42) Szar sorozat
  • M.Ádám: Sziasztok! A legelején had szögezzem le hogy senkit és semmit nem minősítek a hozzászólásommal. P... (2011.01.03. 14:23) Szar sorozat
  • benö51: Most érkezett el szerintem a tavalyi szlovén csapatok által képviselt effektus. El kell kezdeni s... (2011.01.03. 07:17) Szar sorozat
  • jutti87: Először is! Örülök, hogy megemlítetted, hogy újra írod a blogot. Vissza olvastam egy-két írásunkat... (2010.12.28. 13:57) Hiányozni fogsz Nathan!
  • Raon: Rex, lassan visszatérhetnél, kezdődik a szezon. :) (2009.08.29. 22:17) Csicsóról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot
  • Utolsó 20

Alba Volán-Vienna Capitals 1-3

2008.12.19. 22:33 Rex

Megint hatalmas kedvvel érkeztünk meg a jégpályára és már alig vártam a kezdést. Most kimondottan hosszúnak tűnt a bemelegítés és a jégtisztítás, mert nem tudom mi törtnét velem, már nagyon ki voltam éhezve egy kis jégkorongra. De aztán a szokásos kezdő procedúra után végre bedobta a spori azt a korongot és kezdődhetett a háború!

Az eleje megint egy kis tapogatózással kezdődött, de nem annyira lazán mint az előző meccsen. Nem sokkal a kezdés után kaptunk egy emberelőnyt, amit nagyon elpuskáztunk. Mondhatnám úgy, hogy a volán hozta a megszokott emberelőnyös formát, tehát nem volt egy igazi támadás sem. Ezt elég sok kiállítás követte mindkét oldalon, amúgy kiegyenlítettnek tűnt a kűzdelem, bár ha nem a szívemre hallgatok, akkor kicsit talán Vienna első gólra számítottam, hála Palkovics Krisztiánnak nem lett igazam 1-0. A közönség erre nagyon felélénkült és tényleg kimondottan jó hangulat bontakozott ki pár percre, de aztán folytatódott a meccs eleje óta tartó punnyadás. Mi azért próbálkoztunk és néha össze is jött egy Győzni kell, vagy egy olé amibe aztán bekapcsolódtak az emberek, már aki tudta a szövegeket. Rajtunk kívül amúgy 2 állandó csoport van akik szüntelen próbálkoznak, és így azért mindig van egy alapszurkolás. Ez azért elég kevés, főleg azoknak akik emlékeznek a régi időkre.

A második harmad elég kellemetlen 3-4 elleni játékkal kezdődött, amit aztán sikerült is értékesíteni a Vienna-nak 1-1. Ezután kapott a Volán egy elég hosszú kettős emberelőnyt amit viszont aligha meglepő módon pocsékul játszottak meg, gól sem született belőle. A nagyobb probléma az volt, hogy ez megtörte a játékosokat és a Capitals lélektani fölénybe került ami érezhető is volt mindkét fél játékán. Ezt a hullámvölgyet egy erőteljes feltámadás követett, ami meg is lepett, mert egyik pillanatról a másikra átvettük a kezdeményezést és elég szép helyzeteket dolgoztunk ki. Tetszett a közönségnek is, meg is háláta felélénkült szurkolással. Úgy a harmad felénél Hegyi akaszkodott össze az ellenfél egyik játékosával amiből egy szép kis verekedés alakult ki, amit ha őszinte akarok lenni, Ádám csúfosan elbukott. Akadt még pár helyzetünk, de egyik sem fejeződött be góllal, nem úgy a Vienna részéről, akik harmad legvégén kihasználva a volán figyelmetlenségét átvették a vezetést 1-2.

A záró harmadban egyszerűen jobban játszott az ellenfél, azt viszont értékeltem, hogy nem adtuk fel, és most a multkori meccsel ellentétben, láttam a kűzdeni akarást. Ez tetszett és ezért nem is nagyon keseregtem, mert bíztam az egyenlítésben. Ez sajnos nem következett be, viszont mi kaptunk még egyet 1-3. Az eredményből és a játékból ítélve már sejtettem, hogy el is úszott a meccs. Ezzel a közönség sem volt másként, mert a szurkolás teljesen elcsendesedett és már vissza sem tért a meccs végéig. Azt kell hogy mondjam, a Vienna megérdemelte a 2pontot, viszont a meccs képe alapján nekünk is járt volna legalább 1. Sajnos nem ez alapján osztogatják a pontokat.

Itt jön be, az amiről az előző postomban írtam, a BIZALOM. Úgy mentem ki, hogy győzni fogunk, és úgy jöttem el, hogy kedden győzni fogunk, teszem ezt annak ellenére, hogy az idei szezonban, ez a vereség fájt a legjobban nekem, mert azt hiszem ez előtt a meccs előtt bíztam eddig a legjobban. Ennek ellenére mikor kijöttünk a jégcsarnokból azt mondtam kedden győzünk. Innentől már csak az jár a fejemben. A többi nem érdekel. Nem érdekel az a sok hülye ott a közönség soraiban, akik csak szitkozódni tudnak, nem érdekel már az sem, hogy amikor a játékosok jönnek le egy két ember olyan dolgokat ordibál be, hogy azt inkább le se írom, mert ki kéne tegyem a 18-as karikát. Nem érdekel, de nagyon bánt. Nem megváltoztatni akarom a világot, de sokkal jobb lenne, ha mindenki olyan optimizmussal élne mint Én. Nem hátra kell tekinteni, hanem előre. A keddre kell gondolni. És ha nem kedden, akkor majd utánna, de eljön még a mi időnk. Sosem szabad feladni. Ott kell lenni minden meccsen bízni a feltámadásban és segíteni a csapatnak. Csak azért is Volán! Hajrá Volán! Hajrá Székesfehérvár!

3 komment

Címkék: alba volán ebel vienna capitals

A bejegyzés trackback címe:

https://albavolanesen.blog.hu/api/trackback/id/tr41832394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noja 2008.12.20. 03:06:38

nekem is az tetszett a mai meccsben a legjobban hogy ma láttam, hogy tényleg küzdöttek, volt pár igen nagy kihagyás de sokkal inkább küzdöttek mint múlt héten... szerintem a szurkolás is jobb volt... én bízom....
Hajrá Volán!!!

sztimcsi 2008.12.20. 03:17:43

Iszonyú jól éreztem magam a mai meccsen és nagyon jól esett szurkolni a barátaimmal azokért akiket nagyon de nagyon szeretünk! Lehet hogy eddig pár meccsen veszítettünk de ahogy Rex is mondta oly sokszor: ELŐRE KELL TEKINTENI ÉS BÍZNI KELL! Igaz nem értek a jégkoronghoz hiszen nemrégóta járok ki de a fiúk nagyon ügyesek és én büszke vagyok rájuk és arra is hogy ebbena városban élhetek és nekik szurkolhatok! Fel fogtok állni újra és jövünk mi még ki sokszor a csarnokból nyert meccs után énekelve és együtt örülve! Szeretünk Titeket Fiúk és megpróbálok minden meccsre kimenni amikor csak tehetem és tiszta szívemből fogok Nektek szurkolni mert TI VAGYTOK A LEGJOBBAK!
HAJRÁ VOLÁN!!!!

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2008.12.20. 08:36:52

Hello!

Hát igen! asszem ebben megint minden benne volt.
Vasárnap megpróbáljuk a lehetetlent, kedden talán két új csatárral nyomulunk előre és törünk a graz kapujára.
én rettentő undorítónak tartom azt a megnyilvánulást, mikor a játékosok jönnek le a pályáról, látszik rajtuk, h tudják h nem ment jól, letörtek fáradtak, de a tapsot megérdemlik, akkor egy szurkoló társam, bár ezek után a legnagyobb jó indulattal sem nevezném annak, szidja őket. Ahogy Rex sem, én sem fogom idézni, mert nem tűr nyomdafestéket, és én talán sose mondanék ilyet imádott csapatunkra. Szóval amondó vagyok h aki ilyet mond, ne jöjjön ki, ha kijön üljön le... ne két szurkolótábor közé...
engem tegnap ez nagyon elkeserített. de fel a fejjel.
HAJRÁ VOLÁN!!!
süti beállítások módosítása