HTML

Alba Volán ahogy Én látom!

Ez a blog az Alba Volán jégkorong csapatáról szól úgy, ahogy Mi látjuk. Kielemezzük a meccseket, a szurkolást, a csapattal kapcsolatos híreket és fejleményeket. Mindenről véleményt írunk és nem próbálunk pártatlanok maradni. Szeretettel üdvözlünk mindenkit, aki úgy dönt, olvassa irományainkat. Várjuk a véleményeket és kritikákat bármilyen formában.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Alba Volán hokirajongó: Igen, el kell ismerni, az utóbbi meccseken, de főleg a tegnapi Ljubljana elleni meccsen - amit élő... (2011.01.03. 21:42) Szar sorozat
  • M.Ádám: Sziasztok! A legelején had szögezzem le hogy senkit és semmit nem minősítek a hozzászólásommal. P... (2011.01.03. 14:23) Szar sorozat
  • benö51: Most érkezett el szerintem a tavalyi szlovén csapatok által képviselt effektus. El kell kezdeni s... (2011.01.03. 07:17) Szar sorozat
  • jutti87: Először is! Örülök, hogy megemlítetted, hogy újra írod a blogot. Vissza olvastam egy-két írásunkat... (2010.12.28. 13:57) Hiányozni fogsz Nathan!
  • Raon: Rex, lassan visszatérhetnél, kezdődik a szezon. :) (2009.08.29. 22:17) Csicsóról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot
  • Utolsó 20

Alba Volán-Jesenice 1-2

2008.12.16. 02:49 Rex

Elég jó hangulatban mentünk ki a meccsre, már az autóban elkezdtük énekelni a szurkolói dalokat. Nagyon vártam már, mert bíztam egy jó játékban. Szokásos rutinon átestünk, énekelve elsétáltunk a kocsitól a jégpályáig, még elszívtunk egy cigit, vettünk innivalót mert ugye a harmadok között a hatalmas sor miatt ez lehetetlen és elfoglaltuk megszokott helyünket. Vártuk a kezdést. Már akkor feltűnt, hogy nincs akkora hangzavar mint szokott, amikor jöttek a játékosok, de rájöttem, mikor hátrapillantottam, hogy kevesebben is jöttek ki mint szoktak, de nem volt vészes, csak akkora volt a külömbség, hogy viszonylag kényelmesen elfértünk.

Az első harmad elejét betudtam először egy kis tapogatózásnak mind két csapat részéről, mert nem kezdtek valami erősen. Az volt a probléma, hogy az első igazi rálövésünkig körülbelül 5percet kellett várni és amíg a Jesenice felélénkült, addig ez rólunk nem volt elmondható. Meg is volt az eredménye, Levi kapott egy kötényt és már 0-1. A játék képe alapján, várható volt, hogy ez nem fogja a Volánt most felpörgetni, sokkal inkább mégjobban eltompította a fiúkat. A közönség már itt sem volt valami élénk, de még volt egy elfogadható szint. A harmad végére nagyon elcsöndesedtek.

A második harmad egy katasztrófa volt véleményem szerint. A csapat nem tudott felállni, nem volt összhang a játékukban és tele volt egyéni hibákkal. Palko és Csicsó sem hozta megközelítőleg sem a formáját, de a 2.sor viszont egyszerűen pocsék volt. A 3.sorra nem volt panaszom, látszott rajuk, hogy akarnak és ez tetszett. Viszont a játék képe egyértelműen az amúgy szintén nem túl jól játszó Jesenice felé billent minden téren. Emberelőnyös játékunk a megszokottnál is jóval gyengébb volt és a támadásink kimerültek abban, hogy belőttük a korongot a kék vonalról és vártuk, hogy történjen valami. Az esetek 90%-ában az ellenfél szerezte meg a pakkot és palánk mellett ki is lőték a harmadból. Mindezt tovább rontották az egyéni hibák. Ekkor jött el egy olyan momentum, amivel én egyáltalán nem értek egyet, és mélységesen elítélem. Ugyanis a szurkolók elkezdték kifütyülni a Volán játékosokat. Ez olyan szinten rossz érzés volt, hogy tulajdonképpen ez vett rá arra, hogy elkezdjem írni ezt a blogot és ha ilyen van, valahol ki tudjam dühöngeni magam. Undorítónak találom amit akkor egynéhány ember csinált. Én elismerem, hogy ebben a szakaszben én sem tudtam tiszta szívből szurkolni, és én is sokat zsörtölődtem, meg mérgelődtem, de meg sem fordult a fejemben, hogy kifütyüljem a saját játékosainkat. Remélem aki ezt tette, meggondolja ezek után, hogy viselkedjen egy Volán meccsen vagy ha nem akkor inkább kerülje el jó messziről a jégpályát.

Az utolsó harmad elején aztán megkaptuk 2.gólunkat is, ami aztán megadta a kegyelemdöfést a közönségnek is és itt abba maradt minden féle szurkolás. Csak a tényleg legkeményebb mag próbálkozott (köztük természetesen mi is :D ). A játék képe csak nem akart változni. Valahogy nem tudta magát összeszedni a csapat egészen 4-5percel a vége előttig. A szépítő gólunk felrázta mind a játékosokat mind a nézőket. A hangulat egyszerre megváltozott. Elkezdett izzani a levegő, hirtelen jó volt a játék és mindenki elkezdett hajtani. Tetszett amit az utolsó pár percben láttam, mert a régi szezon elei Volánra emlékeztetett. Nem sikerült aztán az egyenlítés, szerény véleményem szerint ebben a bíró is jócskán közre játszott, na de mindegy. Vagyis nem az, de ez ellen végképp nem tudunk mit tenni. A játékosok a végén igen csak mérgesek voltak. Főleg Csicsó csalódott arca maradt meg bennem, meg Sofi dühben izzó, mérges, vad tekintete ahogy az ütőjével a palánkra csap.

Hozzá kell még tegyem, hogy csalódtam a szurkolókba mikor kifütyülték a játékosokat, meg az se tetszik, hogy csak akkor megy a szurkolás mikor jól megy a csapatnak. Ez így nem helyes. Ezen változtatni kell. Ilyenor van a legnagyobb szükség arra a 6.emberre a jégen.

A rossz játék és annál is rosszabb sorozat ellenére én bízok a Volánban. Talpra fog állni. Ilyenkor mutatkozik meg egy csapat valódi ereje és ha most ezt megcsinálja és végre vége szakad ennek a szériának, olyan érzés lesz újra nyerni valamit újra látni játszani őket, hogy az egyszerűen leírhatatlan. Már nagyon váram azt a napot és remélem hogy ez a most péntek lesz, de ha nem, akkor sem keseredek el. A legfontosabb, hogy ne veszítsük el az optimizmusunkat és BÍZZUNK!! Ez a MI csapatunk, ez A VOLÁN és ez a MI VÁROSUNK!! Ez Székesfehérvár!!!!! Ez Székesfehérvár!!!!

Na első meccsértékelésnek talán nem annyira gáz, főleg hogy már nem is most volt. Viszont jó hosszú lett. Legközelebb megpróbálom rövidebbre. Pénteken jöjjön mindenki, mutassuk meg, hogy kiállunk a csapatért! Hajrá Volán, Hajrá Székesfehérvár!

 

 

5 komment

Címkék: alba volán ebel jesenice

A bejegyzés trackback címe:

https://albavolanesen.blog.hu/api/trackback/id/tr40825499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2008.12.16. 11:53:23

Kedves Rex!

örülök, h végre komolyan és hosszan kitárgyaltad a meccset. tényleg.
maximálisan egyet értek Veled már ami a szurkolókat illleti. Nem is értem h az ilyen ember miért jár ki meccsre. 1000%ig igaz, h akkor kell a csapatnak a szurkolás, a 6. ember, amikor sz*rban vannak. nem csak amikor nélkülünk is megy a szekér. Sajnos mi egy páran hiába ordítunk torkunk szakadtából, ha mások erre nem hajlandóak. Fogy a közönség de miért???
Jöjjön vissza a nagy tömeg és zúgjon újra a csarnok a HAJRÁ VOLÁN-tól!!! és a gól örömtől...

GYERÜNK GYEREKEK!
FEHÉRVÁR VELETEK!!!

Rex · http://albavolanesen.blog.hu/ 2008.12.16. 12:14:11

Jutti, Te vagy az első kommentezőm! :D vendégem vagy pénteken egy Jägerre! ;)

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2008.12.16. 12:25:15

Rex! asszem a Jägert hanyagoljuk:D

noja 2008.12.20. 02:47:10

:) A Jäger után jöhet egy unicum next majd egy szilva pálinka... :D ha adtok egy hangosítót a juttinak szerintem másnak nem is kell ordítani, tátogni is elég lesz... :)

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2008.12.20. 08:37:44

köszi Noja!
tegnap megint sikerült kisebb halláskárosultságot okoznom:S bocs mindenkitől
süti beállítások módosítása