HTML

Alba Volán ahogy Én látom!

Ez a blog az Alba Volán jégkorong csapatáról szól úgy, ahogy Mi látjuk. Kielemezzük a meccseket, a szurkolást, a csapattal kapcsolatos híreket és fejleményeket. Mindenről véleményt írunk és nem próbálunk pártatlanok maradni. Szeretettel üdvözlünk mindenkit, aki úgy dönt, olvassa irományainkat. Várjuk a véleményeket és kritikákat bármilyen formában.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Alba Volán hokirajongó: Igen, el kell ismerni, az utóbbi meccseken, de főleg a tegnapi Ljubljana elleni meccsen - amit élő... (2011.01.03. 21:42) Szar sorozat
  • M.Ádám: Sziasztok! A legelején had szögezzem le hogy senkit és semmit nem minősítek a hozzászólásommal. P... (2011.01.03. 14:23) Szar sorozat
  • benö51: Most érkezett el szerintem a tavalyi szlovén csapatok által képviselt effektus. El kell kezdeni s... (2011.01.03. 07:17) Szar sorozat
  • jutti87: Először is! Örülök, hogy megemlítetted, hogy újra írod a blogot. Vissza olvastam egy-két írásunkat... (2010.12.28. 13:57) Hiányozni fogsz Nathan!
  • Raon: Rex, lassan visszatérhetnél, kezdődik a szezon. :) (2009.08.29. 22:17) Csicsóról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot
  • Utolsó 20

Alba Volán - Villach 2-3

2009.01.26. 13:14 Rex

A pénteki 10-1 után nem csoda, hogy mindenki nagy reményekkel várta a vasárnapi mérkőzést. Tudtam, hogy a Villach egy jobb csapat, mint az Innsbruck és azt is, hogy megtesznek mindent a pontokért, mert beelőzhették volna vele a Linzet, ami már a 4.hely. Ez a rájátszást nézve abszolút de nem mindegy. A Volánnak ismert okokból voltak nagyon fontosak a pontok. Ezekután várható volt, hogy igazi kék-fehér háború lesz a Raktár utcában. Ez így is történt. Nagy sebességű, pörgős, ezáltal azért több kevesebb hibával tűzdelt, de gyönyörű, élvezetes meccset láthattak a nézők.

Az elejét a Villach húzta meg jobban, de az a gól rögtön az első percen amit kaptunk, nem ennek volt betudható. Egy igen szerencsés gól volt az Ő szemszögükből nézve, de ez mit sem változtat az eredményen 0-1. Még egy pár percig hezitált a Volán, úgy tűnt, nem tudták milyen játék lenne a megfelelő ez ellen a csapat ellen. Ekkor voltak hibáink a védelemben, de Levi mindig ott volt. Gyönyörűen védett egész végig. Nem telt el sok idő és összekapták magukat a fiúk. Helyzeteket dolgoztunk ki, szépeket és nem keveset, csak valahogy a szerencse nem állt mellénk, ebben a játékrészben legalábbis. Mindenesetre egy kiegyenlített kezdés volt és jó volt látni, hogy egy amúgy is jó csapat ami jó formában van és küzdenek teljes erőből nem jelent gondolt a Volánnak.

Hasonló játékkal folytatódott a második harmad. Érett az első fehérvári gól, de valahogy nem akart bemenni. Majd egy elég buta hiba miatt kettős hátrányba kerültünk. Amúgy is emberhátrányban játszott a csapat ezekben a pillanatokban, de valami figyelmetlenség miatt 5en voltak a jégen. Ezt Fekete a buli után egyből észre is vette és villámgyorsan legkorcsolyázott, nehogy észrevegyék. Vaszjunyin valószínűleg azt hitte cserére megy és már jött is a helyére. Nem kellett volna, mert így viszont befújták a túl sok ember a jégent. Majd, hogy még tetőzzék a bajt még egy embert kiküldtek. Így kétszer egymás után, nagyon hosszú percekre kettős hátrányba kerültünk. Az amit ekkor láttunk a csapattól az a szív diadla volt. Hősies gyönyörű védekezés, pont ahogy a nagykönyveben megvan írva. Odafigyeltek a védő háromszögre, aminek Csicsó képezte az elejét. Ő ki ki jött megzavarni a támadást majd vissza a háromszögbe. Szemetkápráztató védekezés. Kislesről lőttek egy gólt, de nem adták meg. Ez sem tört meg minket. Folytattuk ezt a hihetelen védőmunkát és átvészeltük a hátrányt. Ez látszólag megerősítette a csapatot, mert lélektani fölénybe kerültünk és innentől jobban játszottunk mint ellenfelünk, hozzá kell tennem nem sokkal, mert Ők is tették a dolgukat rendesen. Végülis Benk passzából Fodor belőte az egyenlítő gólt így már 1-1. Az eredmény nem változott a hamrad végéig, de nagyon a játék sem. Kicsit talán jobbak voltunk, de nem eléggé ahhoz, hogy átvegyük a vezetést.

A záró játékrész szintén kiegyenlített küzdelmet hozott de ahogy teltek a percek úgy kezdte lassan átvenni az irányítást most a Villach. Nem voltak sokkal jobbak, pont annyira mint mi az előző harmadban csak több szerencsével, mert egy Leviről kipattanó korongot végül értékesítettek. Így 1-2. Innentől kezdve minden benne volt a pakliben, az is, hogy még egy góllal megnyerik, de az is, hogy kiegyenlítünk. Mindkét fél fáradt volt, szívből játszott. Végül Sator mester lehozta parádézó kapusunkat és 4másodpercel a vége előtt a egy kapu előtti hatalmas tumutusból kicsorgó korongot Csicsó bevágott és ezzel már 2-2. A hosszabításban több helyzet adódott a Villach előtt, de ha épp nem a védelem akkor Levi volt a helyén. Büntetők következtek. Jason kihagyta az elsőt, viszont Levi megfogta az övékét. Fekete belőtte a másodikat, Levi megint hárított. Csicsó hibázott, Ők belőték. A következőt is értékesítették, Jason megint kihagyta. Így végülis a Villach nyert egy egész végig kiegyenlített, hatalmas küzdelemben. Gratulálok a csapatnak, mert nagyon szépen játszottak, megint látszott, hogy most együtt vannak nagyon. Nem kesergek, 1pont azért jutott nekünk.

A szurkolás a mostanában megszokott dobokkal tarkított indulókból állt és hangos Hajrá Volánozásból. Jó volt a hangulat egész végig. Amikor kellett ott voltunk velük a jégen mint egy 6. játékos. Összeségében véve egy kimondottan jó vasárnap este volt. Várom a keddi folytatást a Graz ellen. Fontos lesz, mert a külömbség egyik fő riválisunk ellen sem változott, mind a Ljub mind az Inns 1 pontot szerzett. Így kiélezett végjáték várható.

HAJRÁ VOLÁN, HAJRÁ SZÉKESFEHÉRVÁR!

Szólj hozzá!

Címkék: alba volán ebel villach csicsó ocskay gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://albavolanesen.blog.hu/api/trackback/id/tr48903256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása