HTML

Alba Volán ahogy Én látom!

Ez a blog az Alba Volán jégkorong csapatáról szól úgy, ahogy Mi látjuk. Kielemezzük a meccseket, a szurkolást, a csapattal kapcsolatos híreket és fejleményeket. Mindenről véleményt írunk és nem próbálunk pártatlanok maradni. Szeretettel üdvözlünk mindenkit, aki úgy dönt, olvassa irományainkat. Várjuk a véleményeket és kritikákat bármilyen formában.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Alba Volán hokirajongó: Igen, el kell ismerni, az utóbbi meccseken, de főleg a tegnapi Ljubljana elleni meccsen - amit élő... (2011.01.03. 21:42) Szar sorozat
  • M.Ádám: Sziasztok! A legelején had szögezzem le hogy senkit és semmit nem minősítek a hozzászólásommal. P... (2011.01.03. 14:23) Szar sorozat
  • benö51: Most érkezett el szerintem a tavalyi szlovén csapatok által képviselt effektus. El kell kezdeni s... (2011.01.03. 07:17) Szar sorozat
  • jutti87: Először is! Örülök, hogy megemlítetted, hogy újra írod a blogot. Vissza olvastam egy-két írásunkat... (2010.12.28. 13:57) Hiányozni fogsz Nathan!
  • Raon: Rex, lassan visszatérhetnél, kezdődik a szezon. :) (2009.08.29. 22:17) Csicsóról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot
  • Utolsó 20

Alba Volán - Linz 1-4

2009.01.19. 12:28 Rex

A Linz meglepően keményen és harciasan kezdett, nehezen vettük fel a tempót. Hamar meg is lett az eredménye, a bedobókör környékéről ellött korong valamin megpattant, Levi tehetetlen volt. Így már rögtön az elején 0-1. Egy kis kihagyás után a csapat magára talált és elkezdtünk végre támadni. Sikerült szép helyzeteket kidolgozni, hamar jött is a válasz a gólra, Fekete Daniel nem sokkal a kék vonal után lőtte el a pakkot amit viszont most Westlund volt képtelen hárítani 1-1. Kiegyenlített harcot láthatott a közönség, sok helyzettel mindkét oldalról. Az emberhátrányokat kivédekeztük, de talán aligha meglepő módon, az előnyökkel nem tudtunk mit kezdeni. Így az eredmény nem változott.

A második harmad is hasonló játékkal kezdődött, olyannyira, hogy ekkor úgy ítéltem meg, ha ez így folytatódik akár még hosszabítás is lehet, mert szinte teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés. Miután a Linz elcserélte magát, kaptunk egy emberelőnyt. Furcsa ezt mondani, de itt ment el a meccs, ugyanis az ellenfél egyik játékosa korongot szerzett, rávitte, az első lövést még fogta Szuper, a kontránál már tehetetlen volt így 1-2. Ezután a csapat mintha összetört volna, feltűnően kevesebb helyzetet dolgoztak ki, a bulikat is sorra az ellenfél hozta el, és nem volt dinamikus a játékunk. Ez a legjobb szó rá, olyan vontatott formát mutattunk. Egy hátrányt még kivédekeztünk, de lőni már nem tudtunk így 1-2vel mentek a szünetre.

Az utolsó harmad legelején a kapunk mögött Tokaji nem tudott takarítani és az ellenfél játékosa szokatlan helyzetből, szokatlan módon lőtte el a pakkot ami be is ment 1-3. Lett volna lehetőség az egyenlítésre, kaptunk 2 emberelőnyt is, de ezek után már végképp nem ment. Nem volt összhang és rengeteg volt a hiba. Úgy kb a meccs felétől, így ebben a harmadban is mindössze két ember játszott jól tőlünk, az egyik meglepő módon a betegségéből épp felépülő Kovács Csaba, aki lenyügöző korongvezetését csillogtatta és került vele helyzetbe többször is, a másik Palkovics Krisztián aki szintén sok helyzetet dolgozott ki és egyszerűen jó volt ma. Emellett még fiatal sorunk hajtott nagyon, de a mérkőzés ezen részében már nem nagyon jött nekik össze. Még így is, talán Ők hozták a legveszélyesebb támadásokat. Fél percel a vége előtt Sator mester lehozta Levit, de érezhető volt, hogy ebből most Mi jövünk ki rosszúl. Így is lett. Korongszerzés, rávezetés majd 1-4.

Összességében megérdemelten nyert a Linz, mert a Volán tompa volt, hogy felvegye a versenyt vele. Az viszont tetszett, hogy nem adták fel. Bár nem pörgött mindenki 100%on, de senki nem adta fel. Kikaptunk egy jobb csapattól úgy, hogy tőlünk rengeteg a hiányzó. Ez nem szégyen, ez a realitás. Viszont ez után nem szabad elindulni a lejtőn, most össze kell kapnia mindenkinek magát és tovább küzdeni. Meg kell szorongatni a Jesenicét idegenben is és el kéne hozni a pontokat tőlük. Pénteken meg ismét itthon, az Innsbruck ellen. Már alig várom. Hajrá Volán, Hajrá Székesfehérvár!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: alba volán ebel linz palkovics krisztián kovács csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://albavolanesen.blog.hu/api/trackback/id/tr88887424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása