HTML

Alba Volán ahogy Én látom!

Ez a blog az Alba Volán jégkorong csapatáról szól úgy, ahogy Mi látjuk. Kielemezzük a meccseket, a szurkolást, a csapattal kapcsolatos híreket és fejleményeket. Mindenről véleményt írunk és nem próbálunk pártatlanok maradni. Szeretettel üdvözlünk mindenkit, aki úgy dönt, olvassa irományainkat. Várjuk a véleményeket és kritikákat bármilyen formában.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Alba Volán hokirajongó: Igen, el kell ismerni, az utóbbi meccseken, de főleg a tegnapi Ljubljana elleni meccsen - amit élő... (2011.01.03. 21:42) Szar sorozat
  • M.Ádám: Sziasztok! A legelején had szögezzem le hogy senkit és semmit nem minősítek a hozzászólásommal. P... (2011.01.03. 14:23) Szar sorozat
  • benö51: Most érkezett el szerintem a tavalyi szlovén csapatok által képviselt effektus. El kell kezdeni s... (2011.01.03. 07:17) Szar sorozat
  • jutti87: Először is! Örülök, hogy megemlítetted, hogy újra írod a blogot. Vissza olvastam egy-két írásunkat... (2010.12.28. 13:57) Hiányozni fogsz Nathan!
  • Raon: Rex, lassan visszatérhetnél, kezdődik a szezon. :) (2009.08.29. 22:17) Csicsóról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot
  • Utolsó 20

Alba Volán-Salzburg 2-4

2009.01.04. 23:05 Rex

Kikaptunk, mégis nyertünk. A csapat helytállt, a győzelmet elvették tőlünk. Nem voltunk jobbak, de rosszabak sem. A hosszabítás minimum lett volna, de a spori sietett haza és elintézte. Így foglalnám össze tömören, röviden a mérkőzést. Hosszabban itt:

Hevesen kezdett a Salzburg, a Volánnak nem sikerült felvenni az elején a tempót, ennek meg is lett az eredménye, mivel nem sokkal a bedobás után már gólt is lőttek 0-1. Nem jött jól, de a csapat összeszedte magát és elég kiegyenlített játék következett, annak ellenére, hogy az első emberelőnyünk csúnyán elúszott. Nem igazán tudtunk felállni. Egy páros kiállítás után 4-4 játékban Csicsó passzából ki más lőhette volna első bomba gólunkat, mint Palkovics Krisztián 1-1. Meglepő módon, szinte azonnal a gól után kaptunk egy emberfort amit már sokkal tetszetősebben játszottunk meg, fel tudtunk állni, voltak passzok, még lövés is akadt, csak nem elég. Egy kivédekezett hátrány után megint mi kerültünk előnybe, de a forgatókönyv nem változott, gól sem született.

A második harmad kemény kezdése után nem sok jót tudok mondani a játékunkról. Nem voltunk sokkal rosszabbak ellenfelünknél, de a támadás nem ment. A korongot néha még a saját harmadunkból is kemény munka árán tudtuk csak kivinni. Nem a lelkesedéssel volt a gond, látszott az akarás, csak egyszerűen nem jött össze. A Salzburgnak sem ment úgy a szekér, talán ennek is köszönhetjük, hogy megúsztuk egy kapott góllal. Hegyi ült a kispadra, ezt az előnyt jól játszották meg. Rengeteg lövés, kapu előtti tolongás, hátha bemegy, Szuper fogott amit lehetett, még annál többet is, ennek ellenére mégiscsak kaptunk egyet 1-2. Ezt követően még annyira sem ment mint eddig. Nagynehezen kibekkeltünk még egy hátrányt, majd kaptunk egy előnyt, de ilyen játékkal csoda lett volna ha tudunk élni vele. Kihangsúlyozom NEM az akarással volt a gond, csak valahogy nem volt összhang és szerencsénk sem volt. Nem aggódtam, mert sejtettem, reméltem, hogy a következő játékrészre összekapjuk magunkat.

Így is történt. Bár a harmad eleje kicsit olyan hangulatban telt, mint az előző vége, de Palkó egy buli után kapásból lőt és talált 2-2. Ennél több nem is kellett. Vérszagot kaptak a srácok és nyomták a Salzburgot, jól ment. Jobbak voltunk. Érett a következő gólunk, ezt érezhette a spori is, ezért 2+2re küldte ki Feketét magas bottal való játékért. Igencsak megkérdőjelezhető ez a döntése amin aztán el is ment a meccs. A Salzburg nem tökölt sokat, bekotorták a pakkot és már 2-3. Sikerült kivédekeznünk a hátralévő 2percet. Palkó egyszer meg is lógott, össze is jöhetett volna neki a mesterhármas de hátulról kigáncsolták. Persze a bíró "nem látta". Érezhető volt, Ő eldöntötte, Salzburg nyer és kész. Nem tetszett neki, hogy az egyik Bullsi sokat szólogatott vissza annak ellenére, hogy nem kicsit éreztette velük, hogy mellettük áll, ezért először kiosztott neki egy 10+2 fegyelmit, majd egy véglegessel elküldte öltözni. Nem tetszett, mert kicsit olyan volt, mintha nekünk játszotta volna az agyát, hogy mégis milyen jó fej. Köszi spori, elég lett volna, ha nem bukod el a meccsünket, de te kemény gyerek vagy, kiálltál a hazád mellett és tudatosítottad bennünk, hogy mi vagyunk vendégek a Ti ligátokban. Erről ennyit. Még lőttek egy gólt, így lett 2-4.

A szurkolásról először nem is akartam írni, mert körülbelül egy nagy nulla volt. Igazából még annyi sem. Amíg a Salzburgiak végigordibálták és dobolták az egész meccset, addig a Mi lelátóinkon kussolt mindenki. Csak azt nem értem, ha hallja valaki, hogy megy a próbálkozás, miért nem szál be...??? Ezt nem bírom felfogni! Jobb állni mint bal..sz a hidegvízben..?? Annyiszór próbáltuk Mi is, de mindenki kussol. Mintha nem ismernék a dalokat. De ha valakinek ez a baja szóljon, megtanítjuk. Vagy Bluebrothersen fent van a legtöbb. Arra szeretnék kérni mindenkit, ha meghallja, hogy szól egy Volán szurkolói dal, szálljon be és próbálja ki mennyire jó érzés énekelni. Már tényleg égő, hogy a vendégszurkolók hangosabbak mint Mi. Nem csak égő, de zavaró is. Változtassunk ezen!

Most először a szezonban, nem tudok olyan bízakodó lenni, mint szoktam. Nem megy. De nem a játékunk miatt. Nem volt azzal semmi baj. Rendesen helytálltunk és bárki bármit mond, megérdemeltünk volna legalább egy hosszabítást. Most már tudom, hogy csinálhatunk Mi akármit, mindig ellenünk fognak fújni. Ez itt a gond. Ezen már nagyon sok meccs ment el, de jelen esetben ez valószínű a rájátszásunkba került. A Graz nyert, így nem kicsit került távol az álom. De kijelentem, EZ NEM A CSAPAT HIBÁJA!!! Nem baj, még hátra van pár meccs, hátha. Még összejöhet, de attól tartok, ha sikerülne is, nem fogják hagyni. Mint ahogy ma sem. Ennek ellenére azt mondom, amíg matematikai esélyünk van harcolni kell. HARCOLNI!! Soha nem szabad feladni!!! Ki kell menni minden egyes meccsre, úgy, hogy most nyerünk. Szurkolni kell és remélni, hogy összejön!!! Hajrá Volán, Hajrá Székesfehérvár!

2 komment

Címkék: salzburg alba volán ebel palkovics krisztián csicsó ocskay gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://albavolanesen.blog.hu/api/trackback/id/tr67858012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2009.01.04. 23:30:37

Egyet értek, bár azért nekem akadt némi gondom a játékosokkal. Az én meglátásom szerint a Salzburg jobban hajtott még úgy is h ők vezettek.
A bírókról nem szólok egy szót sem... undorítóak voltak. ugyanúgy ahogy a szurkolók. mi sem szurkoltunk, de hogy a vendégek még provokálnak is bennünket???? ugyanmár mire jó ez?
az volt a szerencsénk, h "higgadtan" tűrtünk... a Provokációért nem jár semmi? hányszor volt olyan h a mi játékosunkat hergelték a szurkolók is és a játékosok is?? meg hátulról támadunk ha bunyó van?? már megint?? ez a multkor sem jött be. akkor is nyertük fizikailag a bunyót, max a feljebb valók büntettek. most sem mertek szemtől szembe... ááá mind1 hagyjuk is. próbálom elfelejteni ezt a meccset, és koncentrálni a következőre.
HAJRÁ VOLÁN!!!!

Raon 2009.01.05. 01:12:34

A vendégszurkolók leszurkolnak dologgal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az akusztikai hatás rendesen rásegít az efféle benyomásra. A hang alapvetően előre terjed, oldalra kevéssé - ezért van az, hogy a vendégek szurkolása sokkal erősebben hallatszik feléd, még akkor is, ha tizedannyian szurkolnak, mint mi, és ugyanezért van az is, hogy ha ti belekezdtek valamibe, azt én felettetek tíz sorral talán ha kétszer hallom egy a meccsen. És ez nem a hangerőtökön múlik: ha a közvetlen szomszédaitok nem veszik át a szurkolást, tíz méterrel odébb már semmi nem hallatszik belőle. Nem véletlen, hogy a legtöbb szurkolótáborban van egy beéneklő ember, aki a szurkolók felé fordulva ordít, hogy mások is be tudjanak szállni a nótákba.

Hidd el, voltam már olyan focimeccsen, ahol a meccs közben folyamatosan dühöngtem azon, hogy a szurkolótáborunk ennyire alapjáraton van, később a tv-s felvételt megnézve meg megdöbbentem, hogy az a hatezer fehérvári majd szétrobbantotta a stadiont.

A szurkolás ezzel együtt tényleg nem volt az igazi, ebben teljesen igazad van. Azért fel a fejjel, volt az már sokkal rosszabb is. :)
süti beállítások módosítása