HTML

Alba Volán ahogy Én látom!

Ez a blog az Alba Volán jégkorong csapatáról szól úgy, ahogy Mi látjuk. Kielemezzük a meccseket, a szurkolást, a csapattal kapcsolatos híreket és fejleményeket. Mindenről véleményt írunk és nem próbálunk pártatlanok maradni. Szeretettel üdvözlünk mindenkit, aki úgy dönt, olvassa irományainkat. Várjuk a véleményeket és kritikákat bármilyen formában.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Alba Volán hokirajongó: Igen, el kell ismerni, az utóbbi meccseken, de főleg a tegnapi Ljubljana elleni meccsen - amit élő... (2011.01.03. 21:42) Szar sorozat
  • M.Ádám: Sziasztok! A legelején had szögezzem le hogy senkit és semmit nem minősítek a hozzászólásommal. P... (2011.01.03. 14:23) Szar sorozat
  • benö51: Most érkezett el szerintem a tavalyi szlovén csapatok által képviselt effektus. El kell kezdeni s... (2011.01.03. 07:17) Szar sorozat
  • jutti87: Először is! Örülök, hogy megemlítetted, hogy újra írod a blogot. Vissza olvastam egy-két írásunkat... (2010.12.28. 13:57) Hiányozni fogsz Nathan!
  • Raon: Rex, lassan visszatérhetnél, kezdődik a szezon. :) (2009.08.29. 22:17) Csicsóról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot
  • Utolsó 20

Csíkszeredai Torna

2009.02.27. 02:17 Rex

Először is had kérjek elnézést, hogy ennyi időre eltüntem és nem írtam. Annyi történt, hogy volt egy kis nézeteltérésem egy másik fórumon állítólag jégkorong szerető emberekkel, ami igen kellemetlenűl érintett és akkor úgy gondoltam, nem is írok többet, mert minek írjam le a gondolataim, ha abba csak belekötnek, félreértelmezik, belemagyaráznak dolgokat és csak a rosszat kapom. Egyszerűen nem volt kedvem azután írni. Most azonban rájöttem, hogy annakidején mikor ezt kezdtem, megfogadtam, hogy magamnak írom amit írok és ha valaki elolvassa az nekem megtiszteltetés de a címzett ettől függetlenül Én maradok. Akkor is írni fogok ha senki nem olvassa, de ha olvassák annak viszont nagyon örülök. Mostantól ehhez tartom magam és megpróbálok nem foglalkozni azon emberekkel akik lehurrognak egyes gondolataim miatt. Már az elején leírtam, hogy nem tudok, nem is akarok és nem is leszek pártatlan. A szívem mindig a Volán felé húz és ez így van rendjén.

Egybevettem a Volánt érintő két meccset a Csíki kupából, mert nem akarom hosszan külön cikkben leírni a véleményem, csak röviden tömören. Az első meccsen érvényesítettük a papírformát. Gyönyörű játékot láthattunk a Volántól, csodálatos passzjátékkal és esetenként meglepően merész cselekkel ami különösképpen tetszett. Mint ismert a végeredény is ezt tükrözte 9-0. Viszont szeretnék gratulálni az SCnek is, mert azon rengeteg problémát félretéve amin a klub és a csapat is átment/átmegy mégis ott voltak és hősiesen helytálltak. Bár nem tudtam sajnos kimenni, hogy élőben követhesem a mérkőzéseket, de a TV-n keresztűl is meg lehetett állapítani, hogy nagyon kevesen mentek ki erre a mérkőzésre ami csalódást okozott nekem. Azt hittem, hogy egy ilyen nagy jégkorong multal rendelkező városban mint Csíkszereda többen kiváncsiak kedvencükre és a Mi Volánunkra mint 800-900 néző. Így a 9-0ás győzelem után egészséges önbizalommal várhatta a Volán a következő meccset a HC ellen.

Ezen része az irományomnak valószínű heves indulatokat fog kiváltani egyes emberekből, de Én csak azt írom le amit Én láttam, ahogy Én gondolom és ahogy Én érzem. Mindkét csapat erőteljesen kezdett, lehetett érezni, hogy a HC nagyon készült és nagyon várta ezt a mérkőzést, a Volán pedig meg akarta mutatni mire is képes. A HC játékosok elkezdtek egy olyan játékot felvenni amit a Salzburg mutatott be az ominózus "Fight night"-on. Ez nagyon nem tetszett a Volánnak, mert igazság szerint nem erre számítottak. Teljes joggal vágtak vissza a keménykedő HC-nak bár hozzá kell tegyem néha tulzottan is durván. Egy két játékosnak elborult az agya. Fekete Dánielt például Én még sohasem láttam ennyire idegesnek és mérgesnek de ugyan ez elmondható volt Sofron Istvánról, Nagy Gergőről, Bonni-ról, egy kis idő után Sütiről és már Csicsóról is. Véleményem szerint ezen ment el a meccs. Ennek ellenére a játék képe alapján azt kell hogy mondjam, hogy jobbak voltunk. Sokkal többet lőtünk kapura, sokkal nagyobb helyzeteink voltak és lényegesen többet birtokoltuk a korongot. A játékosok idegállapotán kívül még a HC kapusa állt a gólszerzés útjába, aki meglepő módon, hihhetelen jól védett. Ugyanez sajnos nem mondható el Leviről akinek lényegesen kevesebb dolga volt, de valahogy nem volt csúcsformában. Véleményem szerint tehát ezen körülmények vezettek ehhez az igen csak fájó vereséghez. Mindazonáltal szeretnék gratulálni a HC csapatának, mert egy jól megválasztott keményen harcias és aggreszív taktikával, hatalmas küzdelemben legyőzte a Volánt.

Ebből a mérkőzésből messzemenő következtetést nem érdemes levonni, mert mindenki tudja, hogy ebben a sportban egyáltalán nem ritka az ehhez hasonló sőt ennél sokkal durvább meglepetés is, főleg egy ilyen "gála" meccsen. Ebből tanulni kell és ezen tapasztalattal a hátunk mögött kell nekivágni az OB1-nek. Most látjuk, hogy bizony nem lehet félválról venni a küzdelmeket. Ezt a hibát elkövették ellenünk is az EBELben meg is bosszultuk. Viszont biztos vagyok benne, hogy innentől kezdve nagyon komolyan fogja venni a Volán a rá váró OB1 mérkőzéseket. Még az is lehet, hogy Mi, mint fehérvári Volán szurkolók még profitálhatunk is ebből a vereségből. Természetesen nem mondom, hogy jó, mert nekem is nagyon fáj és azóta nem megy ki a fejemből de ha ez kellett hozzá, hogy a csapat tényleg komolyan vegye a leendő ellenfeleit, ezt kell hogy mondjam, ám legyen. Innentől kezdve könyörtelenűl neki kell ugarni minden egyes mérkőzésen az ellenfélnek és még csak esélyt sem adni. Egy pillanatra se gondolják úgy, hogy keresnivalójuk van szeretett csapatunk ellen. Ezt szeretném látni és meggyőződésem, hogy ezt is fogom. Ha így történik, nem buslakodom ezen a vereségen. És a végén ismét bajnokként együtt énekeljük, hogy Fehérvári Füttyös mellett ördög gyalogol...! Már alig várom. Jöjjön mindenki, legyünk minél többen, legyen teltház! Megéri!

Éééssss bárki bármit mond, csak azért is Volán! Csak azért is Székesfehérvár!! ÉÉÉÉSSS HAJRÁ VOLÁN, HAJRÁ SZÉKESFEHÉRVÁR!

10 komment

Címkék: alba volán sc csíkszereda hc csíkszereda

A bejegyzés trackback címe:

https://albavolanesen.blog.hu/api/trackback/id/tr69968903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KD 2009.02.27. 07:23:58

Ciao!
Bár én nem láttam sajnos a HC meccset, de szerintem nincs semmi gáz az írásodban. Amit meg nem a meccsről írsz, hanem a következtetésekről meg a Volán OBI-es szerepléséről, abban teljesen igazad van!

Üdv,
Dávid

Raon 2009.02.27. 19:03:50

Szia Rex!
A bejegyzésed olvasva felmerült bennem, hogy a bevezetőben írt nézeteltérés esetleg az én hozzád írt megjegyzéseimre vonatkozik. Ha ez így van, akkor légyszíves tisztázzuk, mert meggyőződésem, hogy csakis félreértésről lehet szó.

Ha nem így van, akkor egy hosszabb gondolat.
Szerintem természetes dolog, hogy az általad írtakra mások reagálnak. Íróként bátran mondhatom, hogy igazából ez úgy van, hogy minél többen reagálnak, annál egyértelműbb, hogy jó gondolatokat, jó témát fogtál meg - ergo minél kevesebb a reakció, annál valószínűbb, hogy érdemes csiszolni azokon a gondolatokon.
Ugyanakkor ha minél többen reagálnak, annak logikus következménye, hogy egyre többen lesznek azok, akik nem értenek veled egyet... de szerintem ez egyáltalán nem baj. Hiszen az efféle vitákból (megmérettetésekből) lehet tanulni (a rossz tapasztalatokból különösen), csak így lehet fejlődni - és ha fejlődsz, az azt jelenti, hogy még jobban csinálhatod, amit szeretsz, amit elkezdtél annak idején. Ez azért valahol megér némi kényelmetlenséget, nem? :)
Én azért írom ezt neked, mert x éve én is átestem hasonló érzelmi válságokon, mint amiről itt írsz (sőt, több fázisban is, komoly egzisztenciális következményekkel), és tudom, hogy ezt kívülről sokkal könnyebb megítélni, és reálisan látni, mint érintettként. És azért örülök, hogy visszatértél, és újra blogolsz, mert a legnagyobb hiba, amit ember elkövethet ilyen helyzetben (én már csak tudom, hisz elkövettem annak idején), ha az ember meghátrál, mindenféle érzelmi baromságokra hovatkozva abbahagyja azt, amit eltervezett.

A cikked egyébként jó, a vereség okaival pedig teljesen egyetértek. Abból a szempontból talán jól jöhet ez nekünk az ob1-re, hogy ott már egyetlen kiengedést sem engednek meg maguknak a játékosok, és sokkal jobban odateszik magukat. Legalábbis nagyon remélem, hogy így lesz. :)

Rex · http://albavolanesen.blog.hu/ 2009.02.27. 19:47:56

@Raon: Nem Raon, nem amiatt amire Te gondolsz! Ha jól emlékszem az csak annyi volt, hogy máshogy láttunk egy dolgot de ennyi.. nem? Amúgy köszi a biztatást, teljesen igazad van! Remélem találkozunk 5-én..??

Raon 2009.02.27. 22:45:49

@Rex: köszi, reménykedtem, hogy ezt fogod írni, dehát amíg meg nem kérdezi, az ember sosem tudhatja biztosan. :)
5-én ott leszek, majd beszélünk! Hajrá Volán!!!

KD 2009.03.03. 12:48:15

Jutti, Rex ??? Lesz valami vélemény a ma történtekhez??? Várom nagyon...:-)))
Üdv,
Dávid

KD 2009.03.03. 15:39:34

@jutti87: Nem sürgetni szerettelek volna... Gondoltam hátha örültök, ha valaki kíváncsian várja az írásotokat...:-)

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2009.03.03. 15:51:20

@KD: ez így van, tényleg jó érzés h így várod. kicsit később meg is jelentetem, csak most nem nagyon van időm rá. addig gyűjtöm a gondolataimat. :)

KD 2009.03.03. 16:37:05

@jutti87: Tényleg nem sürgetni szerettelek volna. Csak nyugodtan, megfontoltan...:-)

Rex · http://albavolanesen.blog.hu/ 2009.03.03. 18:00:35

@KD: én is írok egyet, csak most értem haza és most lesz rá időm, este fele elkészül, kicsit durvább hangulatvételű lesz, mert belőlem hevesebb indulatokat váltott ki!
süti beállítások módosítása