HTML

Alba Volán ahogy Én látom!

Ez a blog az Alba Volán jégkorong csapatáról szól úgy, ahogy Mi látjuk. Kielemezzük a meccseket, a szurkolást, a csapattal kapcsolatos híreket és fejleményeket. Mindenről véleményt írunk és nem próbálunk pártatlanok maradni. Szeretettel üdvözlünk mindenkit, aki úgy dönt, olvassa irományainkat. Várjuk a véleményeket és kritikákat bármilyen formában.

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Alba Volán hokirajongó: Igen, el kell ismerni, az utóbbi meccseken, de főleg a tegnapi Ljubljana elleni meccsen - amit élő... (2011.01.03. 21:42) Szar sorozat
  • M.Ádám: Sziasztok! A legelején had szögezzem le hogy senkit és semmit nem minősítek a hozzászólásommal. P... (2011.01.03. 14:23) Szar sorozat
  • benö51: Most érkezett el szerintem a tavalyi szlovén csapatok által képviselt effektus. El kell kezdeni s... (2011.01.03. 07:17) Szar sorozat
  • jutti87: Először is! Örülök, hogy megemlítetted, hogy újra írod a blogot. Vissza olvastam egy-két írásunkat... (2010.12.28. 13:57) Hiányozni fogsz Nathan!
  • Raon: Rex, lassan visszatérhetnél, kezdődik a szezon. :) (2009.08.29. 22:17) Csicsóról nevezik el a Fehérvári Jégcsarnokot
  • Utolsó 20

Alba Volán - Graz 4-3

2009.01.27. 23:43 Rex

Úgy fogalmaznék, hogy a 2pont meg van. Ezért mondom ezt, mert messze nem ez volt az évszázad meccse. A Volán sem játszott 100%os formában, de amit a Graz összeszerencsétlenkedett az első két harmadban, azt már nézni is rossz volt, de a harmadik harmadra sem találtak magukra, csak a Volán ordító egyéni hibáit használták ki. Alig 5percre ha tudták uralni a meccset.

Álmosan indult a találkozó mindkét fél számára. A Volánnak elég volt pár perc míg egy fokozattal feljebb kapcsolt, de a Graz, hát én nem tudom mit csináltak, de az nem jégkorong volt az első harmadban az is biztos. Ezt először Palkovics használta ki úgy 5percel a kezdés után emberelőnyben 1-0, majd alig 2-3percel késöbb Feketének is sikerült 2-0. Ezután is, a még mindig álmoskásan játszó Volán simán uralta a mérkőzést a pocsék játékot mutató ellenféllel szemben. Dolgoztunk ki szép helyzeteket, de nem volt egy pörgős mérkőzés. Mindenesetre ez a 2-0 reális, sőt ha a Grazból indulunk ki, még a 4-0is reális lett volna az első harmadra.

A folytatásban sem szedte össze magát az ellenfél. Fekete megint mattolta a kapust így már 3-0. Egy súlyos személyi hibának köszönhetően aztán szépítettek 3-1. Majd rengeteg emberhátrányt kaptunk, volt köztük kettős is, de aligha meglepő módon, a kimondottan pocsékul játszó Graz nem tudott élni egyik lehetőséggel sem. Az lepett meg, hogy igazából még csak nem is hajtottak. Mintha már az első kapott góluknál beletörődtek volna a vereségbe. Játékuk, a jégen mutatott viselkedésük és igazából a hozzáállásuk erre engedett következtetni. Nem sokkal a játékrész vége előtt még Vaszjunyin is bevette a kaput 4-1.

Az utolsó harmad elején kihagytunk egy több mint 1perces kettős emberelőnyt, ez visszavetette a játékot és egy kicsit talán felpörgette a Grazot. Igazából csak arra volt elég, hogy úgy nagyjából kiegyenlítődjön az összkép. Második gólunkat, Hetényinek egy hibájából kaptuk, amikor a korong után vetette magát, de nem érte el, viszont az egyik Grazi igen, és üres kapura bevágta 4-2. Itt egy kicsit vérszagot kaptak és ez volt az az 5perc amit az elején írtam, amikor Ők irányítottak. Még egy személyi hiba elég volt és már 4-3. A végét aztán meghúzta a Volán is, így nem engeték ki a kezükből a győzelmet. Végülis sikerült a szezonban először rendes játékidőben legyőzni a Grazot. A csapat messze nem nyújtott 100%-ot de még így is sokkal jobb volt mint az ellenfelünk.

Mivel a Ljubljana hosszabításban kapott ki, így pontegyenlőség alakult ki, viszont előre léptünk a 9.helyre, mert az egymás elleni mérkőzésekben jobbak vagyunk. A rájátszás viszont matematikailag is elúszott, mivel az Innsbruck győzött, így maradt a 7pont hátrány. Az hátralévő 3om mérkőzésen azonban csak 6pont szerezhető. Ha az elmúlt meccseken mutatott formát tudja hozni a csapat, akkor képesnek kell lenni megtartani ezt a 9.helyet és akkor a javulás már kézzel fogható az előző szezonhoz képest. Sok sikert pénteken fiúk! Hajrá Volán, Hajrá Székesfehérvár!

4 komment

Címkék: graz alba volán ebel palkovics krisztián fekete dániel vaszjunyin artyom

A bejegyzés trackback címe:

https://albavolanesen.blog.hu/api/trackback/id/tr11907394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jutti87 · http://albavolanesen.blog.hu/ 2009.01.27. 23:55:30

HAJRÁ VOLÁN!! meglesz az a 9ik hely, mert megérdemeljük!

KD 2009.01.28. 11:07:19

Én még a korábbi "Magyar hokit a TV-be" hozzászólásodhoz szeretnék hozzászólni...

Én szerintem tudom, hogy te ki vagy és valószínű te is láttál már engem többször, és be tudsz azonosítani.
Én a legfelső "védett" sorban állok a dobogó előtt a kék oszlop mellett másodikként. Általában fekete kabátban. Szünetben ott szoktatok kimenni előttünk, alattunk.
(mármint ha te vagy a Palkó mezes srác, a nagy kék zászlós lányokkal...; de ebben szinte biztos vagyok)
Ha mégsem tudod ki vagyok, akkor: iwiw ---> Kisteleki Dávid
Előljáróban annyit, hogy igazad van szerintem abban amiket írsz. Több hoki kellene szerintem is a TV-be. Sokkal több. Ez biztosítaná számunkra, hogy még sokáig nézhessünk ilyen jó színvonalú hokit. Csak így lehet igazán jó szponzorokat szerezni. Én úgy gondololm, hogy pl. most a Volán szponzorainak egy (nagy) része egyszerűen szereti a hokit és azért áldoz rá, szinte biztos, hogy nem "racionálisan" gondolkodik, amikor minden évben odaad egy csomó pénzt. Valószínűleg más marketingel jobb, vagy hatékonyabb reklámot tudna csinálni ennyi pénzből. A szponzorok másik része pedig Ocskay Gábor meggyőzésének lehet az eredménye. Nem is tudom mi lenne ha ő nem lenne...
Viszont ha a TV-ben sokkal nagyobb szerepet kapna, akkor sokkal jobban el lehetne adni minden reklámhordozót. Több és nagyobb volumenű pénzeket lehetne behozni a hokiba. És ez most nem csak Fehérvárra igaz. Máshol is szükség lenne erre. És a jövőben ez szerintem létkérdés lesz...
Hozzáteszem az én véleményem jelenleg az, hogy a TV segítségével, jelenleg szerintem elsősorban Magyar szponzorokat van esélyünk megnyerni. Elsősorban azért mert egy 9-10-ik hely nem túl vonzó egy osztrák cég számára... Viszont Magyarországon abszolut TOP csapat a Volán. Itthon a legjobb, a legszínvonalasabb és hasonló jelzők hangzanak el ( a 10.-ik hely ellenére) és a szponzornak ez kell!!!
Először kétkedve fogadtam, hogy hát a Sportlub, nem a legnézettebb csatorna miért nem a Sport1? De most már belátom örülni kell ennek is, talán ez az első kis lépés. Nagyon elképzelhetőnek tartom, hogy jövőre többet akar a Sortklub is közvetíteni és ha bejön a számításuk akkor akár verseny is alakulhat ki, hogy melyik adó közvetítsen... Tudom, hogy sokan nézik nem Fehérváriak is a Volán meccseit. Sajnos én is azok közé tartozom, akik nem Fehérváron laknak de kb. '95-öt óta nem sok Volán meccs maradt ki az életemből. Budakeszin lakom (60km), tehát nekem minden meccs olyan mintha idegenbe kellene menni. De csak utazás szempontjából!!! Fehérvár Nagyon Király! Emlékszem eleinte még nem volt kocsim/jogsim, vonattal jöttem mindig. Bkesziről egy óra a Déli pu. onnan a legjobb esetben 1 óra Fehérvár, az állomásról 20 perc séta hidegben/esőben/fagyban, mindegy volt. És utána ugyanez vissza, hozzáadva azt, hogy néha visszafele 1 órát is kellet várnom a vonatra. Volt, hogy éjfélre értem haza, de nem bántam. Nagyon szép emlékek akkor is...:-)))
Azóta nem sok meccset hagytam ki, ha lehet megyek idegenbe is. Pest és Újváros mindig, de ha tehetem Ausztriába is megyek. (láttalak a múltkor Grazban is).
Na de visszatérve. Én tudom mivel itt lakom Pest mellet és itt is dolgozom, hogy azért egyre többen figyelik ám a közvetítéseket, meg járok itt pesten hokizni is és ott is mindig mondják a csapattársak, hogy látták a meccset, meg, hogy ilyen meg olyan jó volt, mikor közvetítik megint. Egyszóval van remény, de biztos, hogy nem lesz könnyű meglovagolni. És hiszem, hogy minden apróságnak szerepe van/lesz ebben. A népszerűsítéshez kell a "jegkorong.blog.hu" de ugyanúgy kell ez a TI blogotok is. És ugyanúgy kell hozzá a nagy zászló amit mindig hoztok!!! Kell a figyelemfelkeltés, kell, hogy lássák, hogy itt van valami amit komolyan gondolnak. És akkor talán lesz esélye a hokinak, hogy továbbvigye, továbbra is fentartsa ezt jelenlegi csodaszép helyzetet. Legalábbis nekünk "Fehérváriaknak" mindenképpen csodaszép helyzetet.
Elnézést a terjedelmes hozzászólásért, de végülis egy blog azért blog, hogy az ember leírhass a véleményét.

És tényleg köszi a zászlóért! Mindig örülök ha hozzátok és "elindítjátok", marha jó látvány! (épp nem ér el hozzám és látom az egészet fenntről...:-) )

Üdv,

Rex · http://albavolanesen.blog.hu/ 2009.01.28. 12:22:16

@KD: Én nagyon szeretem a hosszú hozzászólásokat, mert sokkal több mindent tudok belőle leszűrni. Akkor hasonlóképp vélekedünk a TV fontosságáról. Talán tényleg jövőre változni fog és láthatja aki akarja az Alba Volánt játszani, na meg Mol ligát is lesz lehetőség. Idén már elindult valami, ezt kell továbbfejleszteni. Köszönöm hozzászólásod, ha látsz kint, nyugodtan szólj ám rám! Ez a blog dolog, már rengeteg Volán szurkolót hozott össze! Jobb a hangulat is, ha többen ismerik egymást!

KD 2009.01.28. 13:01:50

@Rex: Jól van én is köszi, hogy így fogadod!
Az biztos, hogy jobb a hangulat ha többen ismerik egymást. Emlékszem az első pár évben kicsit egyedül éreztem magam. Mindig tök egyedül álltam, de mára azért már sokan ismernek mégha csak látásból is. Egyre több ember köszön és ez mindig jól esik. Látják, hogy stabil tag vagyok... Aztán amikor megtudják, mindig csodálkoznak, hogy nem Fehérvári vagyok...:-) Persze alakult ki komoly barátság is ott a jégpályán. Már nem csak meccsre megyek, hanem egy-egy szülinap, vagy névnapi partira is meghívást kapok, meg valamikor csak úgy lehívnak bulizni. Ha tehetem megyek. (Pl. pénteken is megfűztek és maradtam... "Strand"-ban is voltunk)
Na mindegy, idén már sajnos csak egy hazai EBEL meccs van, de akkor ha nem baj, majd néha idenézek a blogra és véleményt formálok...:-)
süti beállítások módosítása